Boekenhuisje

Over boekenhuisje

Rita en Paul zijn al meer dan 35 jaar de trotse eigenaars van het Boekenhuisje in Lichtaart.

Op 1 januari 1986 namen ze de krantenwinkel en krantenronde van Rita’s ouders over. De krantenwinkel was dan al jaren lang een succesvolle zaak, overal gekend onder de naam “Bij Jos Gazet”. Deze naam wordt in de volksmond nog geregeld gebruikt.

De groei van Boekenhuisje

Rita en Paul voelden al snel dat het toenmalige Boekenhuisje te klein werd. In 1988 kochten ze het pand er naast. In 1996 was opnieuw uitbreiding nodig. Toen kochten ze het huis van de buren en verdubbelden ze hun winkelruimte.

In de zomer van 2006 werd Boekenhuisje volledig gerenoveerd. Met een nieuwe gevel en een volledige herinrichting groeide Boekenhuisje uit tot wat het nu is: een moderne zaak met een piekfijne inrichting. Wat wel hetzelfde bleef, was de uitstekende service.

De extra diensten zijn geleidelijk gegroeid. Boekenhuisje ligt in een kleine gemeente. Paul en Rita vinden het belangrijk om een zo goed mogelijke service aan te bieden voor de mensen van Lichtaart. Daarom breidden ze hun aanbod gaandeweg uit, om deze diensten dicht bij de inwoners te brengen van het dorp waar ze zich zelf zo thuis voelen.

“We staan voor iedereen klaar en zijn graag een luisterend oor. Maar een roddelkrantenwinkel zijn we niet… daar zijn de “boekskes” voor!”

-Paul, Boekenhuisje

Een dag in Boekenhuisje

  • Rond 4u: Paul pakt de goederen uit en begint met de input in het kassasysteem.

  • 5u15: Boekenhuisje opent haar deuren en Paul staat ter beschikking van de klanten.

  • 7u00: Rita neemt het over van Paul zodat hij kan ontbijten. Rita zorgt de hele dag voor de klanten in de winkel.

  • 8u00: Na zijn ontbijt zorgt Paul voor kopieer- en printwerk, het inbinden, het lamineren van posters op groot formaat, de textielbedrukkingen, het maken van nummerplaten, enz. Ook de bestellingen, het papierwerk en de boekhouding neemt Paul voor zijn rekening.